marți, 20 martie 2012

[INFO] Rambursari de TVA din UE

Pentru a folosi acest serviciu, trebuie să deţineţi un certificat digital calificat şi să vă înregistraţi pe portalul ANAF. Pentru explicaţii detaliate, apăsaţi AICI.

Etapele sunt următoarele:

1. Intraţi pe portalul ANAF, modulul DECLARAŢII ELECTRONICE

2. Din meniul din stânga, alegeţi PERSOANE JURIDICE, apoi RAMBURSARE TVA DIN UE

3. În panoul din dreapta, daţi click pe LISTA FORMULARELOR

4. Alegeţi formularul dorit – D318 (Cerere de rambursare TVA pentru persoanele impozabile stabilite în România) sau D319 (Declaratie de ajustare a pro-ratei)

5. Completaţi datele în formularul salvat, folosind programul Adobe V.8.
    a. D318 :  pentru instrucţiuni de completare conform OPANAF 3/2010, apăsaţi AICI; pentru instrucţiuni de folosire a programului de completare, apăsaţi AICI
    b. D319 :  pentru instrucţiuni de completare conform OPANAF 3/2010, apăsaţi AICI; pentru instrucţiuni de folosire a programului de completare, apăsaţi AICI

6. Apăsaţi butonul VALIDARE, din formular, pentru a elimina eventualele greşeli

7. Aplicaţi semnătura electronică, salvaţi şi apoi trimiteţi formularul. Veţi primi o confirmare de primire.

Pentru a vedea situaţia în care se află cererea dvs., logaţi-vă pe portalul ANAF (cu click pe desenul „cheiţă”- pentru detalii apăsaţi AICI), apoi va fi afişat un ecran despre „spaţiul dvs. privat”. Selectaţi DECLARAŢII DEPUSE, apoi  RAMBURSARE TVA. Apoi selectaţi contribuabilul pentru care aţi depus declaraţia respectivă, şi vizualizaţi ISTORIC DECLARAŢII. Aici veţi găsi toate mesajele de validare, inclusiv cele din străinătate.  Decizia de rambursare o veţi primi prin poşta obişnuită.

Legislaţie:
Ordinul  preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr.3/2010 pentru pentru aprobarea Procedurii de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de către persoanele impozabile stabilite în România pentru importuri şi achiziţii, publicat în MO nr. 32 din 15 ianuarie 2010.

DIRECTIVA 2008/9/CE A CONSILIULUIin 12 februarie 2008 de stabilire a normelor detaliate privind rambursarea taxei pe valoare adăugată, prevăzută în Directiva 2006/112/CE, către persoane impozabile stabilite în alt stat membru decât statul membru de rambursare.

Lista diverselor moduri de implementare a Directivei 2008/9/CE în statele membre în ce priveşte codurile şi sub-codurile CAEN acceptate, solicitarea de copii după facturi, limba oficială, perioada şi limita de rambursare, împuterniciţii, etc.

via: anaf.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com