vineri, 23 martie 2012

[INFO] Cresterea salariilor cu 15% s-a lasat cu hohote de ras...o alta gluma basesciana

Stiu ca am scris destul pe acest subiect dar doresc sa-mi manifest satisfactia sa vad ca sunt si oameni care gandesc corect pentru aceasta tara. In primul rand, asa cum ne-am obisnuit BNR si-a facut pe deplin treaba si uite ca piata la valutara s-a calma drept dovada stand cursul anuntat ieri (oricum consider ca exista o strategie a BNR in privinta cursului pe care am explicat-o iar cursul va depasi totusi pragul de 4.40 lei/euro). In al doilea rand, initiativa premierului Ungureanu si a opozitiei prinde din nou contur, adica o crestere a salariilor de pana in 5% si scaderea CAS-ului.

De ce spun asta? La 'Ora de business' de la MoneyChannel TV, moderatorul emisiunii l-a intrebat pe Jeffrey Franks (Seful delegatiei FMI Romania) privind declaratia Presedintelui ca 'Ati fost surprins de acest anunt?'. Raspunsul a fost unul pe masura, hohote de ras. Dar ce ascund aceste hohote? Sincer sa va spun, timp de gandire si cred ca cel tarziu in luna mai vom avea o noua vizita a celor de la FMI. In continuare va prezint declaratia lui Jeffrey Franks acordata acestui post tv:

"Ştiam că s-au acumulat presiuni politice şi mă aşteptam să existe discuţii politice privind politica salarială adecvată. Este posibilă o majorare a salariilor bugetarilor, dar modestă", a specificat Jeffrey Franks, în funcţie de spaţiul fiscal. "Când vom veni la următoarea vizită de la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, vom analiza condiţiile economice pentru a vedea dacă orice modificare a politicii fiscale este posibilă. Suntem de părere că, dacă există spaţiu fiscal, Guvernul poate face ajustări modeste, cum ar fi o creştere cumpătată a salariilor sau o reducere modestă a contribuţiilor sociale. Oricare ar fi discuţia, fie că ne uităm la contribuţii sociale, fie la salarii, spaţiul fiscal va fi foarte limitat. Însă o creştere cu 15% nu se încadrează în termenul <>. Este (n.r. un procent) considerabil mai mare decât am discutat în trecut. Ne gândeam că ar fi mai potrivită o creştere aproximativ 4-5%."..."Guvernul are suveranitate şi va decide singur ce politici aplică. Există totuşi un acord, care implică lucrul în echipă.  Avem un program, avem un acrod între Guvern, FMI şi Comisia Europeană. Acest acord specifică o serie de ţinte fiscale şi dacă există modificări cu privire la aceste obiective, cele trei părţi trebuie să fie de acord asupra acestor schimbări" (via: money.ro).

In concluzie, pariul meu este ca cel tarziu la inceputul lunii mai vom avea o vizita a celor de la FMI si tot atunci vom stii exact masurile care se vor aplica. Ideea e ca ne indreptam spre o crestere a salariilor de 5% (+/- 3%) si scadere a CAS-ului.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com