marți, 20 martie 2012

[IMPORTANT] O noua declaratie, D311 :D

Stiu ca de la un timp va aduc numai vesti proaste dar nu eu sunt de vina ca unii ce viseaza noaptea, ziua aplica. Asa ca va anunt oficial ca azi cei de la ANAF au publicat proiectul prin care introduc o noua declaratie, formularul 311. 

Prin dispoziţiile art. I pct. 5 şi pct. 69 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 125/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal au fost modificate şi completate prevederile art. 11 din Codul Fiscal, precum şi prevederile art. 156 indice 3 din Codul Fiscal, cu intrare în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2012. Astfel, potrivit dispoziţiilor art. 11 alin. (1 indice 1) şi alin. (1 indice 3),  contribuabilii cărora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA conform prevederilor art.153 alin. (9) lit. a) - e) nu beneficiază de dreptul de deducere a taxei pe valoarea adăugată aferente achiziţiilor efectuate în perioada în care codul de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat, dar sunt supuşi obligaţiei de plată a TVA colectate, aferentă operaţiunilor impozabile desfăşurate în perioada respectivă.

De asemenea, potrivit art. 156 indice 3 alin. (10), persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat conform prevederilor art.153 alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal şi care desfăşoară activităţi economice în perioada în care nu au cod valabil de TVA, sunt obligate să depună o declaraţie privind taxa pe valoarea adăugată de plată. 



via: avocatnet.ro


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com