vineri, 16 martie 2012

[IMPORTANT] Modificarea Codurilor NC in declaratia EMCS

În urma modificărilor de coduri NC care au intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie 2012, va fi necesară trecerea la noile coduri NC în declaraţiile depuse pentru luna ianuarie 2012 sau Trimestrul I-2012.Coduri NC modificate apar în declaraţiile 35, 47, 48.5, 49.Pentru a face trecerea la noile coduri NC, în declaraţiile pentru ianuarie 2012 (respectiv trimestrul I 2012), se va utiliza câmpul „Diferenţă” din declaraţie, iar în declaraţie va apărea:
  • Codul NC vechi cu:
- Stocul iniţial egal cu stocul final din declaratia anterioară;
- Stocul final zero;
- Diferenţa = stocul iniţial;
- Motiv diferenţă – se poate completa, de exemplu, următorul text: "Codul NC ... a devenit invalid începând cu 1 ianuarie 2012, fiind înlocuit de codul NC ... Stocul de la acest produs a fost transferat la noul codul NC ….."
  • Codul NC nou cu (pot fi mai multe coduri NC noi):
- Stocul iniţial zero;
- Stocul final egal cu stocul real de la sfârşitul perioadei curente;
- Diferenţa = stocul iniţial de la vechiul cod NC, cu minus;
- Motiv diferenţă – se poate completa, de exemplu, cu următorul text: "Codul NC ... a devenit invalid începând cu 1 ianuarie 2012, fiind înlocuit de codul NC ... . Stocul de la vechiul cod NC ... a fost transferat (parţial sau total) la acest cod NC".


ATENTIE! Începând cu luna februarie-2012, respectiv Trimestrul II-2012, codurile NC vechi nu vor mai putea fi incluse în declaraţiile de stocuri. De aceea, este necesar ca stocurile finale pentru codurile NC vechi din declaraţiile pentru luna ianuarie-2012, respectiv Trimestrul II-2012, să fie zero. Pentru a asigura acest lucru, la Transmiterea declaraţiilor din prima perioadă de declarare din 2012 este dată utilizatorului o avertizare dacă există coduri NC vechi cu stoc final nenul în declaraţia care se doreşte a fi transmisă.

În continuare sunt prezentate câteva exemple de completare a delcaraţiilor de stocuri pentru trecerea la noile coduri NC.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com