luni, 7 mai 2012

[INFO] Persoanele cu dezabilitati beneficiaza de subventionarea dobanzii la un credit auto


Persoanele adulte cu handicap grav sau accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat in baza unui contract privind angajamentul de plata a dobanzii pentru achizitionarea unui singur autovehicul si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, cu conditia platii la scadenta a ratelor creditului, dar si cu conditia ca valoarea creditului sa nu depaseasca 10.000 de euro, iar returnarea creditului sa nu depaseasca 10 ani. In cazul achizitionarii de autovehicule adaptate pentru transportul persoanelor cu handicap netransferabile, dependente de scaunul cu rotile, valoarea creditului nu poate depasi 20.000 de euro, iar perioada de rambursare este de 15 ani.

De asemenea, persoanele cu handicap care au autoturisme adaptate handicapului beneficiaza de scutire de la plata taxei de poluare si de la plata tarifului de utilizare a retelelor de drumuri nationale. 

Pentru a obtine creditul, persoana trebuie sa se adreseze ANPH si sa depuna prin registratura urmatoarele documente: 
  • cerere; 
  • copie de pe documentul care atesta incadrarea in grad de handicap; 
  • copie de pe documentul de identitate; 
  • declaratie pe propria raspundere referitoare la faptul ca indeplineste conditiile articolului 25 din lege; 
  • declaratie pe propria raspundere referitoare la faptul ca va comunica ANPH orice modificare privind incadrarea in grad de handicap. 
Documentele necesare pot fi descarcate de pe site-ul ANPH, www.anph.ro .Aici, accesati sectiunea Informatii Utile , unde veti gasi documente utile necesare pentru obtinerea adeverintei, referitoare la acordul platii dobanzii. 

Dupa analiza documentelor solicitate, ANPH elibereaza persoanei cu handicap o adeverinta referitoare la acordul platii dobanzii, eventualele comisioane urmand a fi suportate tot de catre beneficiarul creditului. 

Astfel va recomandam alegerea unui credit avand numai comisioane up-front (care se platesc o singura data la acordarea creditului urmand ca pe parcursul duratei de creditare sa se plateasca numai dobanda si principalul). 

Dupa intrarea in posesie a adeverintei de la ANPH, persoana in cauza, gaseste banca si produsul dorit incheind un contract de creditare. Cu acest contract, planul de rambursare a creditului si contul IBAN, clientul se va intoarce la ANPH, depune copii ale acestora iar institutia se angajeaza sa vireze lunar in contul creditului valoarea dobanzii. Aceasta procedura dureaza aproximativ 30 de zile pana la aprobarea definitiva.


via: finzoom.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com