joi, 24 mai 2012

[INFO] Marti, 29.05.2012, ultima zi pentru depunerea si verificarea recipisei pentru situatiile financiare 2011


Au obligaţia întocmirii situaţiilor financiare anuale societăţile comerciale, societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, subunităţile fără personalitate juridică din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul în străinătate. Situaţiile financiare anuale la 31 decembrie întocmite de aceste entităţi se depun la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice şi vor fi însoţite de formularele „Date informative”, cod 30, şi „Situaţia activelor imobilizate”, cod 40.

Entităţile care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri netă sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro şi totalul activelor sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro şi au optat pentru sistemul simplificat de contabilitate întocmesc situaţii financiare anuale simplificate la 31 decembrie potrivit Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 2.239/2011 pentru aprobarea Sistemului simplificat de contabilitate.Situaţiile financiare anuale pentru anul 2011 se depun:
- la sediile unităţilor fiscale teritoriale cu următoarele documente: formularul listat pentru unitatea fiscală, cu semnăturile aferente (prima pagina din bilanţ); un CD care conţine fişierul .pdf care are ataşat un fişier .xml cu formularul de bilanţ şi un fişier .zip arhivat. Fişierul cu extensia .zip va conţine documentele cerute de lege scanate alb-negru, lizibil şi cu o rezoluţie care să permită încadrarea în limita a 10 MB a fişierului .pdf la care este ataşat fişierul .zip (note explicative, raportul administratorului, declaraţia de conformitate, propunerea de repartizare a profitului, respectiv de acoperire a pierderii, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, după caz);
- online, pe baza certificatului digital pentru semnătură electronică, prin utilizarea portalului e-guvernare.ro. documentele depuse fiind similare cu cele prezentate mai sus (.xml, .zip).

Foarte important! Indiferent de modalitatea depunerii, contribuabilii au obligaţia să consulte recipisa privind starea situaţiilor financiare la adresa http://www.anaf.ro//StareD112/.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com