miercuri, 16 mai 2012

[INFO] Breaking News...again...and again...Curs euro: 4.4411 lei/euro

Pe mine nu ma mira deloc aceasta crestere cand acum o saptamana spuneam ca cursul va fi lasat sa creasca astfel el ajungand la o valoarea, normala zic eu, de 4.4411 lei / euro. Ieri, cursul a inregistrat valorii si mai mari dar prin interventia BNR l-a facut sa coboare la valoarea oficiala de azi. 

Ieri in ziare si tv erau titluri de gen 'prag istoric', 'breaking news' si altele de genul ca vine apocalipsa. Nu este deloc asa. Cursul nostru este unul dintre cele mai stabile din Europa. Uitati-va ce se intampla la cehii, slovaci sau unguri...acolo este dezastru. Aceasta crestere pe care o inregistreaza euro este influentata de situatia economica europeana, mai ales de situatia Greciei. Ganditi-va ca in cazul iesiri din zona euro a Greciei, Europa pierde aprox. 400 miliarde de euro, impartit la cei 27 membri UE asta reprezinta o pierde de aproximativ 15 miliarde euro pentru fiecare stat membru. Ca sa realizati ce inseamna asta, PIB-ul Romaniei, adica tot ce produce aceasta tara intr-un an, este estimat undeva la 120 miliarde de euro. Este enorm pentru o tara precum Romania. 

In mediile internationale se aud voci precum ca daca Grecia ar falimenta, una din cele mai puternice tari din aceasta zona, in ce situatie se afla tari precum Romania, Bulgaria, Ungaria s.a.m.d. Eu sunt de alta parere. Tsunamiul economic va fi veni nu daca Grecia va iesi din zona euro, ci in momentul cand Italia, Spania si Portugalia isi vor anunta si ele falimentul. Aceste tari sunt intr-o situatie mult mai grava ca a Greciei dar ele sunt mentinute la linia de plutire tacit de UE pentru ca asta ar adanci si mai mult criza. Primul semn al colapsului italian a aparut prin retrogradarea bancilor italiene, asa a inceput si in statul elen. Daca aceste tari nu vor gasi solutii de iesire de criza atunci vom avea probleme mari si noi.

In concluzie, in mediile economice romanesti se stie ca euro va creste si in acest sens este lasat sa creasca, aici BNR avand un rol de a tempera cursul. Asa ca nu va panicati pentru cresterea euro ce are legatura directa cu contextul economic european iar acesta pana august, nu cred ca va depasi valoarea de 4.5 - 4.6 lei/euro.

foto: ziarelive.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com