miercuri, 9 mai 2012

[INFO] Avem un curs euro de 4.40 lei/euro

Acum trei saptamani va anuntam de curs euro istoric. Uite ca previziunile mele de un curs de 4.40 s-au adeverit. Dar cine castiga prin aceasta crestere de curs...raspunsul este unul simplu si neasteptat de catre unii...BUGETUL STATULUI

Ieri am ascultat cu interes declaratia guvernatorului M. Isarescu care ne-a explicat de ce aveam acest curs. In stilul sau, a "incercat" sa explice cursul de azi dar in asa fel incat sa nu intelegem nimic. Totusi din declaratia dansului un lucru este clar, cursul este "lasat" sa creasca dar usor si cu valori mici.

BNR-ul niciodata nu spune cand intervine in piata dar M. Isarescu isi joaca rolul foarte bine prin ai ameninta pe speculatori sa fie cuminti pentru ca la colt sunt asteptati de BNR iar daca acestia vor juca murdar va exista riscul ca ei sa piarda. Astfel, aceasta amenintare verbala a guvernatorului va fi urmata si de o interventie in piata daca acest lucru va fi necesar.

Totusi M. Isarescu, dupa parerea mea, a comis o grava greseala prin acordarea de incredere euro fata de leu. De ce spun asta? In acest moment, depozitele in lei ale populatiei in banci sunt duble fata de cele in valuta. Prin acest mesaj, indeamna romanii sa isi schimbe leii in euro iar acestia, cum s-a putut observa de-alungul anilor, au avut incredere in BNR. Ei, daca asa se va intampla, va spun ca vin vremuri foarte grele iar BNR-ul nu va avea cum sa mai controleze un astfel flux de bani pe care insasi guvernatorul a provocat-o.

foto: gandul.info


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com