miercuri, 23 februarie 2011

IMPORTANT! - Declaratia 112, precizari si Stare D112 pe portal ANAF

Contribuabili care au ales optiunea depunerii D 112 pe suport CD, trebuie sa aiba in vedere ca CD-ul trebuie sa contina urmatoarele:
  • Anexa 1.1
  • Anexa 1.2
  • Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor
De asemenea, CD-ul trebuie sa fie insotit de Anexa 1 (hartie), semnata si stampilata.

ATENTIE !

Termenul de depunere este Vineri, 25.02.2011. Sunt institutii financiare ce si-au prelungit programul de lucru in zilele de joi si vineri. In situatia firmelor de contabilitate cu mai mult de 5 contribuabili, termenul de depunere a fost 22.02.2011 (potrivit comunicatului ANAF).

Pentru verificarea depunerii declaratiei, trebuie sa consultati linkul: http://www.anaf.ro/StareD112. In situatia in care declaratia nu este valida, contribuabilii au obligatia ca in termen de maxim 3 zile, sa prezinte formatul electronic al declaratiei, fără erori şi într-o formă care să poată fi prelucrată. Declaratia va primi acelasi numar de inregistrare.

ATENTIE !

Verificarea consta in:
  1. Numarul de inregistrare: Fxxxxx (serie litere pentru administratia fiscala)-XX (numar de inregistrare)-2011, (ex: FVNPANA-54-2011)
  2. CUI: codul fiscal al unitati
Optiunile aplicatiei sunt urmatoarele:

  1. In prelucrare. Fişierul este în prelucrare pe serverele centrale.Vă rugăm reveniţi.
  2. Fişierul nu este o declaraţie D112. Nu a fost înregistrat. Este necesar să corectaţi documentul şi să reluaţi depunerea.
  3. Declaraţia are erori de validare. A primit număr de înregistrare şi s-a emis recipisa. Este necesară corectarea erorilor indicate în recipisa şi redepunerea declaraţiei.
  4. Declaraţia este validă. Datele au fost verificate de serverul central şi s-a constatat că au fost îndeplinite criteriile de validare stabilite conform Anexei 8_validări. Datele se transmit instituţiilor beneficiare.
ATENTIE !

Vă recomandăm să descărcaţi şi să păstraţi recipisa.

Exemplu:




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com