joi, 17 februarie 2011

IMPORTANT! - Comunicat ANAF

Societăţile de contabilitate, experţii contabili şi contabilii autorizaţi care depun formularul 112 „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” pentru mai mulţi operatori economici (5, 10, 20 etc.) să depună declaraţia cu cel puţin 2 - 3 zile înainte de expirarea termenului legal.

Recomandă acest lucru întrucât procedurile de validare preliminară a declaraţiei la ghişee, şi de transmitere a informaţiilor către serverul central al Administraţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi de validare a declaraţiei necesită mai mult timp şi există riscul ca, în cazul în care se identifică erori, acestea să nu poată fi corectate de depunători înainte de expirarea termenului legal de depunere. De asemenea, prezentarea la ghişee cu 10 - 15 declaraţii necesită o durată mai mare pentru preluare, fapt care poate genera disconfort celorlalţi contribuabili care aşteaptă să depună o singură declaraţie.

sursa: finantevalcea.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com