luni, 2 iulie 2012

[INFO] Completari aduse articolului de astazi privind contrbutiile sociale si de sanatate

Cele două formulare (610 „Decizie de impunere privind obligaţii de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale”, şi 620 „Decizie de impunere pentru plăţi anticipate cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate”) se emit de organul fiscal teritorial în raza căruia contribuabilii au domiciliul fiscal.

De asemenea, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 427/27.06.2012, a fost publicat Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 882/25.06.2012 privind stabilirea termenului de depunere a declaraţiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii. Astfel, potrivit acestui act normativ, formularul 600 „Declaraţie privind venitul asigurat la sistemul public de pensii” se completează şi se depune de următoarele categorii de contribuabili:
- întreprinzătorii titulari ai unei întreprinderi individuale;
- membrii întreprinderii familiale;
- persoanele cu statut de persoană fizică autorizată să desfăşoare activităţi economice;
- persoanele care realizează venituri din profesii libere;
- persoanele care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, la care impozitul pe venit se determină pe baza datelor din evidenţa contabilă în partidă simplă.Termenul de depunere este:
- 31 ianuarie inclusiv a anului pentru care se datorează contribuţia de asigurări sociale, pentru contribuabilii care sunt deja înfiinţaţi;
- în 15 zile de la data producerii evenimentului, pentru cei care se înfiinţează după 1 iulie 2012.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com