miercuri, 25 aprilie 2012

[INFO] Ultimele modificari aduse unor acte normative


Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 2.222/2006, cu modificările şi completările ulterioare, art. 8 alin. (5) se modifică în sensul că scutirea de TVA nu se acordă pentru livrările de bunuri sau prestările de servicii destinate construirii navelor prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. h) din Codul Fiscal, cu excepţia situaţiei în care se aplică alte scutiri prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. e), respectiv pentru lucrări asupra bunurilor mobile corporale achiziţionate sau importate în vederea prelucrării în România şi care ulterior sunt transportate în afara Comunităţii de către prestatorul serviciilor sau de către client, dacă acesta nu este stabilit în România, ori de altă persoană în numele oricăruia dintre aceştia.

Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 2.389/2011 pentru aprobarea Normelor privind aplicarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. j), j^1), k), l) şi m) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi la art. X şi XI din Acordul dintre România şi Statele Unite ale Americii privind statutul forţelor Statelor Unite ale Americii în România, semnat la Washington la 30 octombrie 2001, ratificat prin Legea nr. 260/2002, la art. 2 alin. (7) se modifică, astfel:
  • persoanele scutite prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2), respectiv misiunile diplomatice şi oficiile consulare, personalul acestora, cetăţenii străini cu statut diplomatic sau consular în România precum şi organismele internaţionale, vor solicita avizul scris privind condiţiile de reciprocitate din partea Direcţiei protocol din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ori de câte ori este cazul;
  • persoanele scutite prevăzute la art. 1 alin. (7) vor solicita o adresă scrisă emisă de Ministerul Apărării Naţionale care să confirme faptul că forţele armate ale statelor străine membre NATO se află în România pentru a lua parte la efortul comun de apărare, ori de câte ori este cazul.
De asemenea, se modifică şi Instrucţiunile de completare a certificatului de scutire de TVA pentru persoanele menţionate mai sus şi anume anexa nr. 2 punctul 5 lit. a).

Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 2795/2011 privind stabilirea criteriilor pentru condiţionarea înregistrării în scopuri de TVA se modifică în sensul că asociaţii persoanei impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de TVA trebuie să prezinte cazier fiscal indiferent de ponderea pe care o deţin în capitalul social.
Asociaţii persoanei impozabile care nu sunt înregistraţi fiscal în România trebuie să prezinte declaraţia pe propria răspundere că nu au comis infracţiuni şi/sau fapte de natura celor prevăzute la art. 2 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 75/2001, indiferent de ponderea pe care o deţin în capitalul social.

via: DGFPVL

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com