vineri, 6 aprilie 2012

[INFO] MRU, sub presiunea motiunii de cenzura, isi plateste lenesii pentru a avea liniste

Parca acum o saptamana va spuneam ca MRU le-a trantit usa puterii privind cererea acestora de a primi bani pentru primariile lor. Atunci, am laudat curajul lui. Dar iata, MRU a hotarat sub presiunea unei motiuni de cenzura, sa ofere pdl-istilor bani din Fondul de Rezerva al Premierului, aproximativ 650 mil. euro. Premierul se jura ca acesti bani nu sunt dati pe criterii politice ci pentru primariile ce au de cofinantat proiecte europene si datorii la utilitati. Mai exact, pentru lenesi.
x
Dar de ce puterea alege mereu aceasta cale de a primi bani? E simplu, Fondul de Rezerva a Premierului este singura sursa de bani unde poti evita birocratia actelor si poti primi banii imediat. Ca o paranteza, sa fereasca Dzeul sa avem anul acesta iar inundatii sau alta calamitate pentru ca nu stiu de unde va avea Guvernul bani pentru asa ceva.
x
Acum sa revenim la 'oile noastre'. Premierul spune ca banii au fost distribuiti corect fara conotatii politice. Majoritatea banilor s-au dus la primarii controlate de putere. Se spune ca era necesar aceasta distributie a banilor pentru fonduri europene. Sper ca dnul Ungureanu stie foarte bine ca Guvernul este obligat sa finanteze astfel de fonduri. Deci cade si acest motiv. Ramane plata utilitatilor. Ei, aici e mai complicat pentru ca bani s-au dus la primarii din fiefurile electorale ale puterii. Ori aceste primarii nu stiu cheltuiasca banii din bugetul local de au ramas fara bani pentru utilitati (in majoritatea cazurilor este vorba de datorii la incalzire, adica catre termocentrale), ori ... (va las pe voi sa va ganditi la ce).
x
Interesant este ca 70% din acest fond ajunge pe mana Puterii printr-o simpla decizie a Premierului, dar nici Opozitia nu doreste o reglementare clara a modului de alocare a acestor bani cu gandul ca vor ajunge si ei la putere si nu vor vrea la randul lor sa fie verificati.


foto: lideruldeopinie.ro 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com