miercuri, 23 martie 2011

IMPORTANT - Procedura de lucru si noi precizari aduse de ITM conform Ordinului 1083/2011

Agenţii economici care au obţinut de la I.T.M. aprobarea de păstrare şi completare a carnetelor de muncă la sediul propriu, până la data programată de către I.T.M. pentru verificarea, certificarea şi contrasemnarea înscrierilor din carnetele menţionate în procesul verbal de predare/primire 1, se vor asigura că :
  • toţi salariaţii au carnetele de muncă depuse în gestiunea agentului economic
  • carnetele de muncă pe care le gestionează au fost completate în baza contractelor individuale de muncă, actelor adiţionale/deciziilor privind modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă, înregistrate la I.T.M. bişi a actelor de studii/ de calificare, actelor de stare civilă (certificat de naştere, certificat de căsătorie......)
  • statele de plată şi declaraţiile fiscale lunare au fost înregistrate în totalitate la I.T.M. Bihor, inclusiv statele de plată şi declaraţiile fiscale aferente lunii decembrie 2010
  • nu există debite la plata comisionului
  • înscrierile eronate sau efectuate fără respectarea prevederilor legale au fost rectificate de unitatea care păstrează carnetul de munca, rectificările certificându-se la capitolul VII al carnetului de muncă.
La rubrica “OBSERVAŢII” din PROCESUL VERBAL DE PREDARE/PRIMIRE 1 I.T.M. va completa eventualele deficienţe constatate la data predării acestora la în vederea remedierii acestora în perioada programată de I.T.M. .

În situaţia în care, urmare verificării documentelor existente în arhiva instituţiei noastre se constată alte deficienţe I.T.M. va proceda la înscrierea acestora la rubrica “OBSERVAŢII” din PROCESUL VERBAL DE PREDARE/PRIMIRE 2 respectiv va returna carnetele de muncă agenţilor economici în vederea remedierii deficienţelor şi se va repeta procedura de predare/primire a acestora la o dată ulterioară comunicată de I.T.M. .

Agenţii economici vor întocmi PROCESUL VERBAL DE PREDARE/PRIMIRE1, 2 conform model Anexa 3, în 3 exemplare, cu următoarea menţiune:
  • PROCESUL VERBAL DE PREDARE PRIMIRE 1 se va completa de către angajator în 3 exemplare (1 exemplar revine agentului economic iar 2 revin I.T.M.)
  • PROCESUL VERBAL DE PREDARE PRIMIRE 2 se va completa de către I.T.M., după verificarea, certificarea şi contrasemnarea carnetelor de muncă un exemplar dintre cele două se va restitui agentului economic odată cu carnetele de muncă.
Atenţie ! Persoana desemnată de reprezentanţii legali ai agenţilor economici care au obţinut aprobarea de păstrare şi completarea a carnetelor de muncă la sediul propriu, să reprezinte unitatea în relaţiile cu I.T.M. va fi persoana care a fost atestată de I.T.M. .


Având în vedere art. 296 alineatul (4) din Legea 53/2003(*actualizată*) şi a art.1 şi art.2 din Procedura de Lucru, privind eliberarea carnetelor de muncă salariaţilor angajatorilor pentru care inspectoratele teritoriale de muncă păstrau şi completau, respectiv certificau legalitatea înregistrărilor efectuate în carnetele de muncă, aprobată prin Ordinul Ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale nr. 1083/2011, activitatea cu publicul se va derula astfel (vezi anexa 2):
  • în perioada 28.03.2011- 31.05.2011 reprezentanţii legali ai agenţilor economici care au depus la I.T.M. pentru păstrare şi completare carnetele de muncă ale salariaţilor sau persoanele desemnate de către acestea să reprezinte unitatea în relaţiile cu I.T.M. se vor prezenta la ghişeele instituţiei în vederea programării datei de eliberare a carnetelor de muncă
  • în perioada 01.06.2011-30.06.2011 carnetele de muncă păstrate, completate şi certificate de către I.T.M. se vor preda, la data programată, pe bază de proces-verbal de predare primire reprezentanţilor legali ai agenţilor economici sau persoanelor împuternicite de către aceştia. În situaţii de excepţie carnetele de muncă se vor preda şi titularilor sau împuterniciţilor legali ai acestora pe baza unei cereri aprobată de reprezentantul legal al agentului economic şi a documentului de identitate
Atentie !
  • Persoana care va fi desemnată de reprezentanţii legali ai agenţilor economici să reprezinte unitatea în relaţiile cu I.T.M. trebuie să aibă cunoştinţe minime în domeniul relaţiilor de muncă deoarece în momentul prezentării la ghişee funcţionarul public din cadrul I.T.M. îi va furniza informaţii despre eventualele deficienţe, constatate urmare verificării documentelor existente în arhiva I.T.M. în vederea remedierii acestora, în condiţiile legii
  • Pentru eficientizarea atât a activităţii de completare la zi de către I.T.M. a carnetelor de muncă cu date aferente până la 31.12.2010, conform anexei 1 din Ordinul nr.1083/2011, cât şi a activităţii de eliberare a carnetelor de muncă, având în vedere că termenul legal de eliberare a acestora este 30.06.2011, precum şi faptul că timpul destinat acestor activităţi este foarte scurt iar numărul carnetelor de muncă existente la I.T.M. este relativ mare vă aducem la cunoştinţă că agenţii economici care nu vor da curs solicitării noastre vor fi planificaţi în control după data de 31.05. 2011.
via: ITM Bihor


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com