vineri, 7 ianuarie 2011

Update - S-a actualizat Declaratia 010 prin OMFP 34/2011



Se completează de persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică. Declaraţia de înregistrare se completează la înfiinţare, iar declaraţia de menţiuni se completează când se modifică datele declarate anterior. Se utilizează la atribuirea codului de identificare fiscală şi eliberarea certificatului de înregistrare fiscală, precum şi la actualizarea informaţiilor. Se completează în două exemplare.

! ATENTIE - Va reamintesc ca potrivit art. 112^1 din Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal astfel cum a fost modificat si completat prin Ordonanta Guvernului nr.117/2010 “in sensul prezentului titlu, o microintreprindere este o persoana juridica romana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) realizeaza venituri, altele decat cele prevazute la art. 112^2 alin.(6):
b) are de la 1 pana la 9 salariati inclusiv;
c) a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei al 100.000 euro;
d) capitalul social al acesteia este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale.”
Referitor la optiunea de a plati impozit pe veniturile microintreprinderii, la alineatele (2) si (3) ale art. 112^2 din Codul fiscal se prevede ca:

„(2) Microintreprinderile platitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului reglementat de prezentul titlu incepand cu anul fiscal urmator, daca indeplinesc conditiile prevazute la art.112^1 si daca nu au mai fost platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor, potrivit prevederilor prezentului titlu.
(3) Pentru anul 2011, persoanele juridice romane pot opta pentru plata impozitului reglementat de prezentul titlu daca indeplinesc, la data de 31 decembrie 2010, conditiile prevazute la art. 112^1.”
In contextul celor de mai sus si cu mentiunea ca prevederile alin.(3) de la art. 112^2 din Codul fiscal constituie o derogare pentru anul 2011 de la regula generala prevazuta la art. 112^2 alin. (2), precizam ca persoanele juridice romane care la data de 31 decembrie 2010 indeplinesc conditiile prevazute la art. 112^1 din Codul fiscal, pot opta pentru anul 2011 pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor, chiar daca au fost platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor pana in anul 2009.

comunicat Anaf preluat dupa site-ul avocatnet.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com