miercuri, 30 ianuarie 2013

[IMPORTANT] Cele mai importante modificari la Codul de Procedura Fiscala

1. Nedepunerea declaratiei 600 la termen privind contributia de asigurari sociale, da posibilitatea organelor fiscale sa intocmeasca pe baza estimarii bazei lunare de calcul a contrbuitiei de asigurari la nivelul minim conform art.296^22 alin.1 din Codul Fiscal (2.117x35%=741 lei).

2. Inregistrarea in registrul contribuabililor inactivi/reactivati se va face de organul fiscal in termen de 5 zile de la data comunicarii deciziei de declarare.

3. S-au introdus noi reguli privind verificarea persoanelor fizice:
- persoana care este verificata are obligatia sa depuna o declaratie de patrimoniu si venituri la solicitarea oragnului fiscal. Nedepunerea declaratiei in termen in 15 zile poate atrage amenda intre 10.000-50.000 lei;
- verificarea se va desfasura la sediul organului fiscal unde persoana verificata va avea asistenta de specialitate si juridica;
- perioada verificarii nu poate fi mai mare de 6 luni sau 12 luni in situatia in care sunt necesare informatii din strainatate.

3. Se poate suspenda o executare silita in situatia in care se depune o scrisoare de garantie bancara.

4. In situatia in care se comunica infiintarea unei popririi, tertul poprit nu datoreaza vreo suma de bani debitorului urmarit. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com