joi, 12 ianuarie 2012

[UTIL] Declaratiile ce au termen de depunere Luni 16.01 a.c.


  • Declaraţiile privind situaţia achiziţiilor şi livrărilor de produse accizabile EMCS-RO (depunerea online obligatorie).
  • Persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere sau subînchiriere la sfârşitul anului 2011 că, începând cu anul fiscal 2012, au obligaţia să declare aceste venituri care sunt definite ca venituri din activităţi independente. Numărul de cinci contracte de închiriere sau subînchiriere reprezintă contractele aflate în derulare la 31 decembrie 2011Odată cu înregistrarea contractelor se depune „Declaraţia privind venitul estimat”, cod 220, pentru activităţi independente, până la 15 ianuarie 2012. În urma depunerii declaraţiei estimative, organul fiscal competent stabileşte plăţile anticipate şi emite Decizia de impunere pentru plăţi anticipate cu titlul de impozit pentru anul 2012. Termenul limită pentru plăţile anticipate de impozit este data de 25 a ultimei luni din fiecare trimestru (25 martie, 25 iunie, 25 septembrie, 25 decembrie). Pentru regularizarea impozitului, persoanele fizice au obligaţia să depună „Declaraţia privind veniturile realizate” cod 200 până la 25 mai 2013.
Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com