miercuri, 18 ianuarie 2012

[IMPORTANT] Declararea impozitului pe profit aferent anului 2011


Contribuabilii, alţii decât societăţile comerciale bancare, persoane juridice române şi sucursalele din România ale băncilor, persoane juridice străine, care definitivează până la 25 februarie închiderea exerciţiului financiar, nu selectează obligaţia „Impozit pe profit datorat de persoane juridice române, altele decât cele de la pct.1” (pct. 2 din Nomenclatorul obligaţiilor de plată la bugetul de stat) în Declaraţia 100 pentru trimestrul IV 2011. Aceşti contribuabili trebuie să depună declaraţia anuală de impozit pe profit, formular 101, fără a depune formularul 100 pentru impozitul pe profit pentru trimestrul IV al anului de raportare şi vor plăti impozitul pe profit aferent anului fiscal încheiat, până la 25 februarie 2012 inclusiv.

Contribuabilii care declară până la 25 ianuarie 2012 prin formularul 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” şi plătesc o sumă egală cu impozitul pe profit calculat şi evidenţiat pentru trimestrul III 2011, trebuie să depună declaraţia anuală de impozit pe profit (formular 101) şi să facă plata finală a impozitului pe profit aferent anului fiscal încheiat, până la 25 aprilie 2012 inclusiv.

Organizaţiile nonprofit au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit aferent anului fiscal 2011, până la 25 februarie 2012 inclusiv.

De asemenea, contribuabilii care obţin venituri majoritar din cultura cerealelor şi a plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit aferent anului fiscal 2011, până la data de 25 februarie 2012 inclusiv.

Determinarea profitului impozabil şi a impozitului pe profit se efectuează în conformitate cu prevederile Titlului II «Impozitul pe profit» luând în calcul veniturile şi cheltuielile înregistrate în anul 2011, conform legislaţiei în vigoare până la 31 decembrie 2011.

Atenţie! În cazul asocierilor fără personalitate juridică, pentru impozitul pe profit datorat de către contribuabilii persoane juridice străine şi persoane fizice nerezidente care desfăşoară activitate în România într-o asociere fără personalitate juridică şi persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice române, pentru veniturile realizate atât în România cât şi în străinătate din asocieri fără personalitate juridică (art. 13 lit. c) şi e) Codul fiscal) şi reţinut de persoana juridică responsabilă, nu se completează şi nu se depune declaraţia anuală de impozit pe profit.

via: DGFPVL
Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com