vineri, 31 mai 2013

[EDITORIAL] "Tara, ca Romania, aproape nu poate fi guvernata" a spus Gunther Oettinger, comisar european pentru energie

Romania a ajuns sa fie vazuta la Bruxelles ca o tara care se pare ca tine cont de recomandarile europene dar in realitate intampina probleme mari in a le implementa. In ciuda faptului ca guvernarea Ponta a reusit sa mai acopere gaurile mari din buget cu un deficit de 3% din PIB raman multe probleme vechi nerezolvate... Principala problema o reprezinta sistemul public de pensii unde numarul pensionarilor este mult mai mare decat al angajatilor. De asemenea in acesta privinta, guvernul a intarziat egalizarea varstei de pensionare la femei si barbati. Comisia Europeana este deranjata de multitudinea de ordonante de urgenta si birocratia excesiva din tara noastra dar si de diferentele mari din sistemul public de sanatate ce priveste accesul la servicii de calitatea, mai exact locuitorii oraselor cu centre universitare beneficiaza de servicii medicale bune.

Dar acum ce a vrut sa zica dnul Gunther prin faptul ca Romania nu este guvernabila. In termeni diplomatici, asta inseamna "slaba capacitate administrativa" in condiitile in care este o tara democratica. De ce zic "tara democratica". Feeling-ul meu e ca oamenii de rand incep sa isi doreasca o mana de fier in fruntea tarii iar daca s-ar intampla asa ceva, ne-am intoarce rapid cu vreo 60 ani in urma. Urmariti cu atentie istoria pentru ca ne ofera "n" exemple iar "starea de bine" pe care o asteptam se formeaza in anii de democratia si poate asa vom deveni si noi o tara guvernata. Asa ca va zic voua...rabdare si poate asa vom ajunge si noi cum sunt tarile vestice...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com