luni, 5 decembrie 2011

[INFO] Conform HG 1088/2011, din 4 decembrie a.c. I.S.C.T.R. se va ocupa de controalele din transporturi, nu ARR sau RAR

În prezent, prin Ordonanţa Guvernului nr. 26/2011 a fost înfiinţat Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R., care îşi va desfăşura activitatea începând cu data de 4 decembrie 2011.

De la această dată, I.S.C.T.R. va prelua atribuţiile de inspecţie şi control în trafic privind respectarea reglementărilor interne şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere exercitate în prezent de către Autoritatea Rutieră Română – ARR, Regia Autonomă “Registrul Auto Român” – R.A.R. şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. – C.N.A.D.N.R. – S.A., cu excepţia controlului desfăşurat de către C.N.A.D.N.R. – S.A. în punctele de trecere a frontierei de stat a României.

Conform prevederilor art. 11 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2011, atribuţiile, regulamentul de organizare şi funcţionare şi structura organizatorică ale I.S.C.T.R, precum şi atribuţiile şi obligaţiile inspectorilor se aprobă prin hotărâre a guvernului, în termen de 60 de zile de la data publicării ordonanţei.

Noile atributii a I.S.C.T.R.:
- conditiile de efectuare a activităților de transport rutier, a activitătilor conexe transportului rutier si a activitătii de pregătire a persoanelor in vederea obținerii permisului de conducere;
- siguranta transporturilor rutiere si protectia mediului;
- starea tehnica a vehiculelor rutiere;
- masele si/sau dimensiunile maxime admise pe drumurile publice si masele totale maxime autorizate;
- tariful de utilizare si tariful de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania.

via: gov.ro si costyconsult.wordpress.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com