vineri, 25 noiembrie 2011

[IMPORTANT] Depunerea online a declaratiilor 100, 300 si 710

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) informează că, pentru îmbunătăţirea serviciului de depunere a declaraţiilor fiscale prin metode electronice de la distanţă şi pentru a preveni blocajele în perioadele de vârf, de la 1 decembrie a.c., pentru perioadele de raportare începând cu noiembrie a.c., declaraţiile 100, 300 şi 710 se vor depune doar pe noile versiuni de soft, publicate pe websiteul instituţiei, la adresa www.anaf.ro.

Depunerea prin Internet se va face doar pe pagina de upload creată iniţial pentru Declaraţia 112, accesibilă prin websiteul www.e-guvernare.ro, după autentificarea cu certificat digital calificat.
Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaraţiilor vor depune declaraţiile, după caz, la ghişeul organelor fiscale, în format .pdf cu fişier .xml ataşat, pe suport CD, însoţite de declaraţia listată, semnată şi ştampilată.

Pentru perioadele de raportare anterioare lunii noiembrie a.c., declaraţiile 100, 300 şi 710 vor fi depuse doar la ghişeu, pe suport hârtie cu cod de bare sau cu fişier .txt pe suport electronic, generate prin programele de asistenţă accesibile pe websiteul ANAF, www.anaf.ro, secţiunea Asistenţă contribuabili/ Programe utile/Declaraţii fiscale.

Noile versiuni ale programelor de asistenţă (Soft A şi Soft J) pentru declaraţiile 100, 300 şi 710 se vor descărca de pe websiteul ANAF, www.anaf.ro, secţiunea Declaraţii electronice/Descărcare formulare, unde vor fi publicate prevederile legale, instrucţiuni şi o documentaţie ajutătoare.

Atenţie! Pentru implementarea acestor modificări sunt necesare lucrări de mentenanţă în data de 26 noiembrie a.c., care pot produce dificultăţi la depunerea declaraţiilor şi vizualizarea stării acestora.

Începând cu miercuri, 30 noiembrie a.c., ora 12, până vineri, 2 decembrie a.c., ora 11, serviciul de depunere declaraţii va fi oprit.

via: DGFPVL

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com