joi, 24 noiembrie 2011

[UTIL] Reinnoirea certificatelor digitale CertSign

Certificatul digital calificat emis de certSIGN este valabil, conform legislaţiei în vigoare, pentru o perioadă de un an. După un an el trebuie reînnoit. Procedura de reînnoire este mai simplă decât cea pentru obţinerea certificatului digital. Dacă certificatul nu a expirat, reînnoirea se face electronic și nu presupune prezenţa solicitantului la sediul certSIGN.

Procedura de reînnoire diferă în funcţie de tipul clientului pentru care a fost emis certificatul: persoană fizică sau persoană juridică.

Preţul standard pentru reînnoirea certificatului este 30 Euro, fără TVA, iar membrii asociaţiilor profesionale partenere certSIGN beneficiază de reduceri.



Ulterior acestor operaţii:

- pe websiteul www.anaf.ro, se accesează meniul Declaraţii electronice, modulul Reînnoire certificate calificate (CLICK AICI!);
- se selectează documentul de confirmare primit de la furnizorul de certificate;
- se tastează butonul Transmite documentul.

După o perioadă de maxim 4 zile lucrătoare de la transmitere, se va primi din partea ANAF noul număr al certificatului digital şi accesul la Serviciul de depunere on-line.

Atenţie! Nu mai este nevoie de înregistrarea formularului 150 la organul fiscal, cu documentaţia aferentă.

via: certsign.ro si DGFPVL
Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com