luni, 15 august 2011

[INFO] Plata impozitului pe salarii la sediile secundare

Conform noilor prevederi, plata impozitului pe salarii datorat de sediile secundare se face de societatea mamă în contul unic 20.47.01.01 - Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic în curs de distribuire, codificat cu codul unic de înregistrare al fiecărui sediu secundar, deschis la trezoreria la care este arondat contribuabilul care le-a înfiinţat. Societatea mamă va întocmi câte un ordin de plată distinct pentru fiecare sediu secundar, la codul de identificare fiscală al beneficiarului înscriindu-se codul fiscal al sediului secundar.

Important! Contribuabilii au obligaţia de a declara, în numele sediilor secundare înregistrate fiscal, impozitul pe venitul din salarii datorat, potrivit legii, de acestea. Impozitul pe veniturile din salarii datorat de sediile secundare cu minimum 5 salariaţi se declară în formularul 112 de societatea mamă la organul fiscal unde aceasta este înregistrată, defalcat pe fiecare cod fiscal al sediilor secundare cu minimum 5 salariaţi. Codul fiscal şi impozitul pe veniturile din salarii aferent se declară la secţiunea F.2 a formularului 112.

Competenţa pentru înregistrarea fiscală a sediilor secundare ca plătitoare de salarii şi venituri asimilate salariilor, potrivit legii, revine unităţii fiscale în a cărei rază teritorială se află situate acestea.

via: Finante Valcea

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com