joi, 30 decembrie 2010

Noutatile din 2011


1. Dispar carnetele de muncă: Până la sfârşitul lunii iunie 2011 angajatorii şi ITM-urile vor trebui să restituie titularilor carnetele de muncă, evidenţa muncii urmând a se realiza electronic, prin registrul general de evidenţă a salariaţilor.

2. Firmele vor completa o declaraţie unică pentru CAS şi impozitul pe venit: Firmele vor avea posibilitatea ca, începând cu 2011, să achite contribuţiile sociale şi impozitul pe venit pe baza unei declaraţii unice, care va putea fi completată şi în format electronic, depusă la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF)

3. Asigurarea obligatorie a locuinţelor: Românii vor fi obligaţi să încheie asigurarea obligatorie de locuinţă, termenul limită fiind 15 iulie 2011. După această dată, primarii vor amenda proprietarii de locuinţe care nu au încheiat asigurarea obligatorie.

4. Recensământul populaţiei: În octombrie 2011 se va desfăşura recensământul populaţiei.

5. Asigurarea obligatorie a locuinþei: Proprietarii de locuinþe vor fi obligaþi, de la 1 ianuarie, sã deþinã un certificat de performanþã energeticã a clãdirii dacã vor sã vândã sau sã închirieze spaþiile respective.

6. Intră în legalitate pariurile online: Începând cu 2011 intră în legalitate jocurile de noroc online.

7. Cardul de sănătate: Începând cu semestrul doi al anului 2011 românii vor primi prin poştă primele carduri de sănătate, documente obligatorii ce vor fi solicitate de medici pentru prestarea serviciilor medicale.

8. Plafonul de garantare a depozitelor bancare constituite de către persoane fizice şi juridice va fi majorat, începând cu anul viitor, de la minimum 50.000 euro la cel puþin 100.000 euro.

9. Vămile şi Garda Financiară, comasate în ANAF. Autoritatea Naţională a Vămilor şi Garda Financiară vor fi desfiinţate şi reorganizate ca structuri/departamente în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Cele două structuri vor fi coordonate de către un vicepreşedinte al ANAF cu rang de subsecretar de stat.

10. Taxa de poluare auto: Taxa de poluare auto va fi majorată, din 2011, în medie cu 45-50% faţă de nivelul actual, proprietarii de vehicule poluante într-un grad mai ridicat urmând să plătească o taxă dublă sau aproape triplă.

sursa: zf.ro

LA MULTI TUTUROR! SI UN AN NOU MAI BUN !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com