marți, 14 septembrie 2010

La ei de ce se poate si la noi nu?


Măsurile de austeritate din Grecia scot oamenii în stradă de la începutul anului. Alţi greci au găsit însă o nouă modalitate de a protesta. Oamenii s-au mutat din stradă în magazine, unde încearcă să forţeze patronii să micşoreze preţurile, potrivit Realitatea.net.

Oamenii merg în magazine, îşi umplu coşurile cu produse şi când ajung la casă încep să se certe cu angajaţii cerând reducerea preţurilor. "Nu ne putem permite să cumpărăm la preţurile astea. Spuneţi-le managerilor să ne facă reducere", susţine un protestatar.

Tactica nu ţine, însă, de fiecare dată, iar protestatarii sunt nevoiţi să renunţe la toate produsele şi să încerce în altă parte. "Din cauza situaţiei din Grecia care este din ce în ce mai gravă şi ne afectează salariile şi economia, cred că oamenii vor veni cu noi să-i convingă pe patronii magazinelor să micşoreze preţurile", a declarat Vassilia Natiou, activistă

Alţii au găsit o altă formă inedită de a-şi manifesta nemulţumirea. Trec pe la bariere fără să plătească taxa de drum."Nu încălcăm legea pentru că acesta este un drum privat şi este o afacere între doi oameni independenţi. Este compania împotriva mea. În cazul în care compania vrea să-mi solicite banii, poate merge în instanţă să ceară să-i dau banii", a declarat un protestatar.

Autorităţile de la Atena speră ca protestele de acest gen să nu ia amploare.

sursa: romanialibera & realitatea tv

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com