marți, 4 iunie 2013

[EDITORIAL] TVA la incasare = Esec ANAF...Optional din 2014

Pentru prima oara cei de la Finante au recunoscut esecul sistemului de TVA la incasare, astfel dna Ramona Jurubita a recunoscut ca ANAF ia in calcul ca incepand cu 2014 sistemul de TVA la incasare sa nu mai fie oblogatoriu pentru firmele ce au obtinut o cifra de afaceri mai mica de 2.250.000 lei. Cu alte cuvinte, fiecare agent va decide daca va aplica sau nu acest sistem.

In acest sistem sunt momentan aproximativ un milion de agenti economici inscrisi care aplica exigibilitatea taxei in momentul incasarii, cel tarziu in a 90 zi de la emiterea facturii. Momentan sistemul este obligatoriu pentru toate firmele care inregistreaza o cifra de afaceri mai mica de 500.000 euro (2.250.000 lei). In continuare va recomand un ghid pentru sistemul de TVA la incasare.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Dovada clara a incompetentei actualei guvernari fiscale

http://lucianfanea.blogspot.ro/2013/10/dovada-clara-incompetentei-actualei.html

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com