luni, 1 octombrie 2012

[IMPORTANT] Cat si unde trebuie sa plateasca un PFA pentru venituri din activităţi independente şi din profesii libere


De asemenea, contribuabilii care desfăşoară activităţi independente sau profesii libere vor plăti la unitatea fiscală de domiciliu al contribuabilului: contribuţia de asigurări sociale (CAS-ul) în cotă de 31,3% şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS-ul) în cotă de 5,5% reprezentând plăţile anticipate aferente trimestrului III.

Atenţie! Aceste contribuţii se plătesc atât de către contribuabilii care s-au înfiinţat după 1 iulie 2012, cât şi de către cei care erau înfiinţaţi înainte de această dată şi efectuau plăţile la Casele de Asigurări Sociale sau Casele de Asigurări Sociale de Sănătate.

Conturile în care se încasează contribuţiile sunt:
- 22.21.03.12 Contribuţii de asigurări sociale de stat datorate de persoane care realizează venituri din activităţi independente, activităţi agricole şi asocieri fără personalitate juridică;
- 26.21.05.03.02 Contribuţii de asigurări sociale de sănătate datorate de persoane care realizează venituri din activităţi independente şi alte activităţi şi persoanele care nu realizează venituri.

via: Comunicat de Presa DGFPVL

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com