luni, 5 septembrie 2011

[INFO] Erori ce pot aparea la depunerea declaratiilor ONLINE

Erori la autentificare:

- Acces denied. You have not been authorized to acces this destination. (403)

  • Certificatul dumneavoastră nu a fost înregistrat pe portalul ANAF

- User unauthorized

  • Trebuie să ne trimiteţi la adresa de mail admin.portal@mfinante.ro documentul de confirmare pe care l-aţi descărcat de la adresa:
şi cu care v-aţi înregistrat pe portalul ANAF (fişierul în format PDF inteligent pe care l-aţi completat, semnat şi trimis pentru verificare furnizorului de certificate şi pe care l-aţi primi semnat şi de către furnizor) pentru a identifica problema punctual.

Erori de prelucrare
- Eroare: Fişier completat eronat sau fişier alterat

  • In programul de asistenţă folosit nu aţi completat corect perioada de raportare a declaraţiei, sau CUI-uleste invalid (nu există în baza centrală ANAF).
  • Acelaşi mesaj de eroare se generează şi pentru cazul în care se optează să se importe în fişierul PDF inteligent, un fişier xml obţinut altfel decât prin exportul oferit de AdobeReader, din o versiune anterioară a formularului PDF inteligent D112. Dacă importul se face cu un xml cu altă structură decat cea cerută de PDF inteligent D112, erorile de structură vor fi propagate mai departe. NU IMPORTAŢI ÎN FIŞIERUL PDF INTELIGENT D112 FIŞIERUL XML CREAT PRIN APLICAŢII PROPRII SAU GENERAT ÎN ATAŞAMENTUL FIŞIERULUI PDF INTELIGENT DUPĂ VALIDAREA CU SUCCES.

- Eroare: Xml-ul ataşat fişierului este corupt sau nu există

  • Fişierul xml nu respectă schema fişierului xml ataşat — se verifică cu DecUnicaType.XSD şi DecUnica.xsd, fişiere disponibile pe portalul ANAF
  • Acelaşi mesaj de eroare se generează când nu se utilizează funcţia de validare disponibilă în fişierul PDF inteligent sau nu au fost corectate erorile din fişierul de erori (nu s-a generat fisierul xml ataşat).

Verificaţi înainte de depunere că fişierul PDF are fişier xml ataşat.

- Eroare: Certificatul digital folosit la semnarea fişierului nu are drept de depunere pentru CUI

  • Certificatul digital cu care aţi semnat documentul nu este inregistrat pentru CUI-ul completat în declaraţie. (nu se respectă asocierea certificat-CUI). Pentru a putea depune declaraţii pentru CUI-ului respectiv, depuneţi la organul fiscal cererea 150 insoţită de documentele prevazute de legislaţia în vigoare.

- Eroare: fişier modificat dupa semnare sau versiune incorecta

  • A fost modificat un camp din declaraţie după semnare
  • Dupa ce aţi semnat şi salvat, aţi optat să mai salvaţi odată la inchiderea documentului.
  • Nu aţi folosit ultima versiune a fişierului PDF inteligent.

- Eroare: fisier pdf alterat

  • Documentul a fost validat urmeaza semnarea, se apasa campul de semnatura si se selecteaza semnatura, se apasa Sign, apare cererea de salvare document, se apasa Save, orice alta cerere de salvare ulterioara NU trebuie acceptata!!!
Daca doriti de exemplu sa inchideti documentul va apare invitatia de salvare:

Apasati NO!
Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com