miercuri, 14 septembrie 2011

[IMPORTANT] Noile modificari aduse Codului Fiscal privind TVAul - septembrie 2011

Faptul generator pentru prestările de servicii care determină decontări sau plăţi succesive, cum sunt serviciile de construcţii-montaj, consultanţă, cercetare, expertiză şi alte servicii similare, intervine la data la data la care sunt emise situaţii de lucrări, rapoarte de lucru, alte documente similare pe baza cărora se stabilesc serviciile efectuate sau, după caz, în funcţie de prevederile contractuale, la data acceptării acestora de către beneficiari.

Potrivit noilor prevederi, începând cu 05 septembrie 2011 se elimină limita maximă de decontare pentru aceste servicii, de 1 an de zile prevăzută până la această dată.
Noul act normativ modifică termenul de depunere al declaraţiei recapitulative 390 începând cu declaraţia aferentă lunii august 2011, de la 15 la 25 ale lunii următoare.
Tot de la 5 septembrie 2011, sunt individualizate deşeurile şi materiile prime secundare pentru care se aplică taxarea inversă prevăzută la art. 160 alin. a) respectiv:
- livrarea de deşeuri feroase şi neferoase, deşeuri de materiale reciclabile şi materiale reciclabile uzate constând în hârtie, hârtie cartonată şi carton, material textil, cauciuc şi plastic, cioburi de sticlă şi sticlă;
- livrarea materialelor menţionate mai sus, după prelucrarea acestora prin operaţiuni de curăţare, polizare, selecţie, tăiere, fragmentare, presare sau turnare în lingouri.

via: Finante Valcea

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com