duminică, 17 aprilie 2011

IMPORTANT - 26 aprilie este termenul de depunere a Declaratiei 101

Plătitori de impozit pe profit, care au declarat prin formularul 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” şi au plătit până la 25 ianuarie 2011 o sumă egală cu impozitul pe profit calculat şi evidenţiat pentru trimestrul al III-lea 2010, că, marţi, 26 aprilie 2011, este termen limită pentru depunerea la Fisc a formularului 101 „Declaraţie privind impozitul pe profit” şi de plată a impozitul pe profit datorat pentru anul fiscal 2010, întrucât 25 aprilie este zi nelucrătoare.

Potrivit legislaţiei în vigoare, până la 26aprilie 2011, au obligaţia să depună Declaraţia 101 contribuabilii care:
- până la 30 septembrie 2010, inclusiv, au fost obligaţi la plata impozitului minim pentru prima perioadă, iar pentru perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2010 nu au definitivat închiderea exerciţiului financiar până la 25 februarie 2011;
- în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2010, ca urmare a efectuării comparaţiei impozitului pe profit cu impozitul minim au datorat şi plătit, în cele trei trimestre, impozit pe profit şi trebuie să depună declaraţia privind impozitul pe profit pentru întreg anul 2010 şi care nu au definitivat închiderea exerciţiului financiar până la 25 februarie 2011.

La completarea Declaraţiei privind impozitul pe profit pentru anul 2010 contribuabilii nu vor completa rândul 2 din secţiunea C „Date privind definitivarea impozitului pe profit anual” şi nu vor efectua comparaţia sumei înscrise la rândul 1.2 cu suma înscrisă la rândul 2.

Se suspendă până la 1 ianuarie 2013 certificarea de către un consultant fiscal a declaraţiilor fiscale anuale - formular 101 „Declaraţie privind impozitul pe profit”.

În consecinţă contribuabili, plătitori de impozit pe profit vor putea depune şi în acest an formularul 101 doar cu semnăturile persoanelor autorizate (reprezentant legal, director economic, contabil şef sau altă persoană împuternicită potrivit legii şi prevederilor contractuale).
Noua reglementare este stabilită prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 35/2011 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul realizării programelor de interes public sau social, al îndeplinirii obligaţiilor fiscale şi al funcţionării optime a instituţiilor statului, precum şi pentru aplicarea unitară a dispoziţiilor legale, care a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 253/11.04.2011.

via: Finante Valcea

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com