miercuri, 10 martie 2010

Chat roulette o alta ciudatenie in materie de socializare...

Chat Roulette se poate defini drept un serviciu de video-chat după principiul jocului la ruletă (adică la întâmplare, la noroc ): utilizatorii intră pe site, iar după iniţializarea conexiunii încep să caute parteneri de discuţii. Diferenţa faţă de celelalte site-uri de socializare este că nu te apuci să filtrezi după anumite detalii (sex, vârstă, localitate ş.a.m.d.) ci pur şi simplu laşi calculatorul să aleagă aleator un individ.

Pagina de chat constă în două ferestre video : cea de sus a partenerului de discuţii, iar cea de jos a ta. Este posibilă filtrarea transmisiunii : imagine şi sunet, doar imagine, doar sunet sau ambele oprite. Rămâne în acest caz doar căsuţa pentru chat-ul textual.

Chatroulette

Dacă prezenţa respectivului te încântă, poţi încerca să deschizi o conversaţie. În caz contrar, cu tasta F9 treci la următorul. Când te afli în stand-by, la fel de bine se poate întâmpla ca tu să fii cel nimerit de către alţi utilizatori aflaţi în căutarea unui partener de conversaţii.

Chatroulette se află abia la început şi are destule lacune. Deşi obscenitatea este interzisă conform regulilor, site-ul a devenit rapid un mediu propice pentru manifestarea în faţa webcam-ului a tot felul de indivizi dereglaţi psihic.

Sper ca problema să fie remediată şi procentul celor care fac astfel de practici să fie redus semnificativ, altfel nu văd un viitor prea strălucit pentru acest proiect. Sau poate greşesc eu şi nu realizez că lumea a ajuns atât de bolnavă încât să fie încântată de site-uri cu un astfel de conţinut. Până una alta, există un buton de raportare a persoanelor care încalcă regulile de decenţă. Probabil că IP-ul lor va fi reţinut şi la un anumit număr de raportări va fi banat.

Lăsând la o parte oamenii cu probleme, pe chatroulette.com vei găsi şi indivizi dornici să comunice lucruri normale şi să povestească despre locul în care trăiesc, hobby-uri ş.a.m.d. De asemenea, mai sunt şi indivizi care îşi expun live talentele artisitice, cum ar fi cântatul la chitară.

Chatroulette

În cazul în care lucrurile merg bine, nu ar fi exclus să apară şi o versiune de ChatRoulette pentru telefonul mobil, mai ales că acum sunt o groază de dispozitive cu cameră frontală special concepută pentru convorbiri video. Până una alta, site-ul vă stă la dispoziţie. În încheiere, două recomandări:

  • nu permiteţi minorilor să acceseze acest site
  • dacă vă încumetaţi să intraţi, fiţi pregătiţi de ce e mai rău (cel puţin până intră în vigoare banarea de IP-uri)
Personal, nu recomand nimănui chatroulette.com în forma actuală. Dar la fel de bine aş putea spune că nu recomand manelele, telenovelele şi fast food-ul. Până la urmă, fiecare cu preferinţele sale.

sursa: go4it.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com