luni, 24 septembrie 2012

[EDITORIAL] ZerOltchim TV a castigat!


De ce spun "zero"? Pentru ca asa consider toata aceasta procedura de privatizare a Oltchim-ului=zero si atitudinea statului=zero...si ma voi explica de ce spun asa. Pai as incepe cu o greseala aberanta pe care o vad in mass-media precum DD este patronul Oltchim, ba pardon... a castigat licitatia si daca ar plati tot nu s-ar putea numi patron. Dar haideti sa va explic putin pe ce a dat DD 45 mil. de euro:

1. Statul a licitat cei 54% din actiuni, datoria catre Electrica S.A. si datoria catre A.V.A.S.. Dar domnul DD a licitat doar pentru pachetul majoritar de 54% nu si pentru celelelalte active. Mai exact, cei 54% valorau doar 4 mil. euro iar DD i-a cumparat cu 45 mil. euro, pe scurt un nesperat cadou pentru statul roman de 41 mil. euro cand datoria Oltchimului insumeaza 400 mil. euro. Acum, ce nu inteleg eu, de ce dl DD nu a intrat pe bursa si putea cumpara cei 54% cu doar 4 mil. euro. De unde atata patriotism?...asta daca va aduce pana pe 01.10 si banii :) si in acest sens va rog sa urmariti reactia lui DD:


2. Deci este de ras...ca la circ? Este clar ca reactia lui DD spune multe si pare a da in retragere. Dar sa revin, pai cum facem cu datoriile de 400 mil. euro...pai ca sa fie dat drumul la productie e nevoie de materie prima, de curent, etc. cine plateste? DD? 

3. Ce nu inteleg... cum statul roman a cerut la o valoare a actiunilor de 4 mil. euro, o garantie de doar 150 mii euro. In fine...trecem peste asta. Pai daca ne gandim bine ce poate pierde si ce poate castiga DD daca nu plateste? Simplu, pierde 150 mii de euro garantia depusa dar timp de o saptamana, in fiecare zi, si poate si de acum incolo se vorbeste de el. O campanie publicitara destul de ieftina din punctul meu de vedere tinand cont ca apare in prime time pe toate posturile tv. Din punct de vedere penal, a mai fost acuzat si am vazut ce s-a intamplat... a crescut in sondaje :)). 

Si uite asa un alt "circ mediatic" s-a nascut... Tot ce sper este ca in ceasul "13-lea" statul sa fie capabil sa ia cele mai bune decizii si sa se gandeasca ca nu se pot juca cu viitorul a 3.000 de oamenii...

3 comentarii:

Mihai blogger sucevean spunea...

o cacealma ordinara!

Dan Trofin spunea...

excelenta analiza - pana la urma si-a facut un calcul si nu iese in pierdere. nu cred ca se mai risca cineva sa il aresteze, nu :)

Unknown spunea...

nu este vorba daca se risca...dar la cum merg lucrurile la noi, nicio sansa sa il vedem la puscarie...pentru ca daca nu plateste asta e puscarie curata. ar trebui sa plateasca si cativa din guvern ca au permis o persoana fizica la un astfel de nivel.

Trimiteți un comentariu

Important: Continutul site-ului eContabil.info poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului este posibila numai cu acordul prealabil scris al nostru. Informatiile cuprinse in acest site au un caracter informativ general, cu titlu gratuit, si nu se garanteaza exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte. Site-ul eContabil.info nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un cititor al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site.
Copyright © 2007-2013 eContabil.info si drilearobert.blogspot.com